Tuesday, December 21, 2010

hari ini hari MERDEKA ke?

assalamuaikummmmmmmmmm!!!
lama tak hupdate kann..
maklumm la setelah bertungkus lumus menjawab exam final aku..
akhirnyaaa MERDEKA jgk aku..hehehe..(padahal tahun depan ada sem 6 lg)
huhu..sodiynyaaa..
cuti sem ponnn aku kono kojo demi mencari sesuap nasi tok anak2 aku..anak tiri ado! anak sendiri NAN ADO!..HAHAHA..
okay..nanti NEW YEAR korang plan g mane?
share share lah ngn aku..
kot2 aku bole JOIN korang kann..
tapi nati aku nk g holiday kt GENTING sape maoo ikott sila angkat MONTOT cepatt!aku nk kira niy..hehehe..
actually aku tanak bawak korang..kang ganggu saya berdating ngn abg polis..hahahaa..
kering ayat la nak taip lg...
pape ponnn.
rajin2 la view n komen entry aku..

bole erat kan silaturahimmm kan?


wassalam~

Wednesday, December 15, 2010

congrats~

wish congrats to team malaysia menang 2-0 ngn  vietnam..
tengok jgk la tadi hampir menjerit2 sebab gol..(actually bukan hampir tp da menjerit ponn)
hahaha.
terlebih excited..


p/s:ble nk dpt tgok sidia men bola lg?(sidia sila la baca)hahahaha...

Tuesday, December 14, 2010

final.

kebosanan da melanda..
apa  nk bt niy?
mental otak aku..
sok nk blek sremban..
kne blek snd..
cmne niy..
malas nyaaa..
npe la de lg 4 paper ek?
pasan mcm da habes je paper aku.
hohoohoh...
merdeka la konon nyaa..
tapeee
BERTABAH LA...
nty kte g oliday sme2 ye encik GEMOK..
:))

Wednesday, December 8, 2010

berdebar-debar~ :)

assamulaikum to all my folowers n my reader too!..
hopefully sehat sehat la hendaknya kan?
lama tinggalkan blog ni..
almaklum broadband bertukar owner japp..heee..
so tk dpt nk update apa ponnn..huhu
but noww dah dpt balik so pe lg update lahh kan :)

entry kali bertajuk berdebar-debar..
kenapakah?nk kawen kott :p
taklaa.
ekceli tengah exam mood jer..
8 disember sampai la 21 disember..
baru start 1st paper pukul 2.30 ptg td..
paper ENGLISH FOR PROFESSIONAL COMMUNICATION..
profesional ke masalah nya ni?
hahaha..
takpee better korang abaikan jer..

tomorrow ada paper TEKNOLOGI DAN PERNIAGAAN
pukul 2.30ptg..

18 disember paper PENGENALAN KEWANGAN
19 disember paper PEMASARAN PERNIAGAAN
21 disember paper EKONOMI PERTENGAHAN DAN LUKISAN KEJUTERAAN
korang tolong doakan aku senang aty jawab exam final nty ehh.
walaupon byk dugaan yg datang takle mgalah..
kne teruskan jugak walaupon sgt berat..senyum! :)


Thursday, December 2, 2010

tahun bakal berganti tahun

wahh..
mcm hebat je title entry aku niy kann?
hebat tak hebat tak?cakap hebat patt kalo tak aku pokk kangg...

hahahaha.garang dak dek non?yelah nak wat entry gempak2 cem org len jugok la..
tahun niy cek da 20 taun sat nty taun depan cek dpt angka satu belakang..huishh! jgn dok habaq lagu
tuhh cek rasa cek tuaaaaaa sangat taw...huwaaaa
nges cepattt...jgn la masa bergerakk dengan pantas..gerak pelan2 takpaaa..hhehehe.
tapi cek pelik sat..masa umo cek 18 orang dok pggil cek kakak..skg orang dok pggl adek..hahaha
lawok la angpo sumo niy...takpolahh kakak ke adik ke yang penting 23MAY2011 taun depan cek umo 21 taun WAJIB kawen doh...sape2 nk masok minang tolong beratur ikot turn jgn potong Q nah...hahahahaha

p/s: dok pikiaq sat ado ko orang dok nk kt cek niy :p

Sunday, November 28, 2010

rasa,terasa,merasai,dirasai...

hati berbelah bg sgt niy..
serba tak kena jer..
hmm..
entahla..
tak taw nk terang kan mcm mne lg..
tertny sendiri..
perlu ke sesuatu relationship niy nk declaire2 or nk paham2 snd jerk..
(tlg jawap ye anak2 heee)

walaupun tak declaire alhamdulillah bertahan 2 tahun jgk kami ni..SYUKUR!
mungkin da niat nk jaga hubungan ni..

hubungan yang dirahsiakan..
mcm pe je..
ibarat cem kawen 2 sorok2 dri wife pertama kelako jerk
hahaha...
kadang2 tgok org lain JEALOUS sgt taw..
sumenya terpapar kt screen UMUM..
aku?
mcm hubungan terlarang je..sorok2 dari org..
nk papar kt screen pon gne name  EN F. bukan nama sebenar..

so how?
sampai bila?

sampai bila2 kot..
kadang2..
tp bukan kadang..
selalu..


                                                                              tp bukan selalu..

tapi setiap masa dan setiap detik..
perlu rahsia kan hubungan niy..
terpikir sejenak..
aku tak cukup SEMPURNA untuk dipertonton di khalayak umum..


THE END

Thursday, November 25, 2010

alhamdulillah alhamdulillah :)

bersyukur ke hadrat ilahi dgn limpah kurnia nyaa.
apa yang KAMI impikan termakbul :))
sonyum lebauuu lepas niy hikhik(godik2 kojap hah)
tah npe gembira sgt!cett mstilah gembira kannn..cik abg dapat tawaran jd pak polisi :)
walaupon bese2 jerk..
tkpe laaa..
bermula dari bawah k yang..
nty sambung blek study awk jd abg polis pangkat2 eyh.
nty kawen bole ade org guard kiteww(gatal nok)hahaha
tapiiiii..
mmg la seronok..
tapiiiii..
kalo awk g rekrut tak bole bwk fon merana la badan :(
huwaaaaaaaaa melalak la aku pasni...
tapiiii lg..
kalo awk dapat posting jauh2..
awk tggl kan sy :((
tak sukaaaaaa..
jgn g jauh2 yeee.
dpt kt semenanjung je tkpe..
sy bole g jenguk2 awk kannnnn :)


p/s:kalo awk pegi n awk da  berubah aty.
sy redha :)


yaALLAH yaTUHAN ku,

jika dia jodohku, rapatkan kami, eratkan kami, 1 kan kami.. TAPI..

jika dia bukan jodohku, leraikan kami, renggangkan kami, 
putuskan kami..
amin..



thx 4 reading this entry :)


Wednesday, November 10, 2010

OMG iloveyouuu!

a s s a m u a l a i k u m
pembuka kata penulis bicara..
ewahh mak minah kemain lg intro kau!
kalah sasterawan yuu!!

lame benor teman tak hupdate kann?
so sekarang guwe mao ngomong2 sama kalian dongg!(sila wajibulngunnah ngn perkataan ini)

hahaha.
pe bahasa kau niy cik eka oii!...
berbalik sape subjek yg aku nk post kan adalah pasal..
mr biebie aku lerrr..

OMG iloveyouuu
today kitorang hangout together2 kat jusco jerr.
perancangan awal ialah dikajang..
tp disebabkan dgn masalah teknikal dan tektikal yg tertentu..ia dibatalkan..dan digantikan dgn jusco s2..
bedal jelah kan awak? :)
kitorang pegi men bowling teww 4 frame kami seri okay!..
sila tgok pic dibawah niy..
1st game saia MENANG

dye menang :(

dye menang lg :(

saia tak mau kalah oke! :p


then abes jer game bowling..ktrg g karoake lakk.
dye da warning..jgn nk nyanyi lagu yg sme jer..n da bese sgt bawak..hahaha
so aku tukar lagu len pulak..bedal jerk k..
video
saia nyanyi..AMARAN KERAS!(sila rendahkan volume lappy anda)
pesanan dari penaja..hahaha
video
dia nyanyi..knp ntah mcm tak bpe nk sodap..salu okay jew..:(

lastly ktrg tgok wayang cter unstopable
sgt BESHH!
excited smpi terjerit kejap aku..
maluuu den! hahaha


p/s:thx awk..untuk arini..
walaupon act sy tgh moody coz awk lmbt datang..lewat sejam uhh..
so pasni be careful yahh..akan ku mgamuk kalau terjadi lg skli...hahaha

Sunday, October 31, 2010

SELAMAT DATANG :)

kepakkk kepakk kebummm bummm..
ececehh..
ade pengantin laluuuuuuu niy.
eheheeh..
tipuuuu jerk..
actually aku yg nk lalu niy..
bentang karpet merah cepat!.
tetiba bersemangat pulak nk hupdate blog niy :)
patut lame da..
tp disebab kesibukan melampaui kebatasan..
mencari rezeki demi sesuap nasi tok diri sendiri..
tak dapat la nk hupdate kan..(mood bertukar sediyy )
back to normal..
subjek utama blog niy dihupdate utk mempamerkan apa yang telah terpamer di majlis penutupan karnival tranformasi siswazah kolej aku..
disebabkan aku belajar subjek teknologi semester niy..so kami telah diberikan amanat untuk mereka bentuk beberapa model2 universiti,taman permainan pintar,masjidku serta rumahku..
syabas kepada yang menjayakan majlis niy yee walaopun da smpi semester 5 baru ada acara seperti ini dijalankan...

aku persembahkan tok korang tgok pic2 yang aku snap dari phone aku jerr..
tk pakai kamera  ribu ribu ponnn..
so pic  tak bape nk bagos laaa..check it out okay!


taDAAAAAAAAAaaa!!




wif classmate




































the best!!
sangat2 cantik kan..mcm betol2 jerk aku tgok taw..
team mane wat aku ponnn tak pastilah..
btw congrats
group korang wat tersangat la GEMPAK!




 p/s: sedang belajar-belajar tok menhiburkan aty s ipembaca blog aku jerk..
terima kasih kerana melawat..rajin2 la komen k!! muahhhhhhhhhh!






Thursday, October 28, 2010

yeahHHH!~



happy go luckyyy soooooooooooooooooo~

hehehee.
btw assalamualaikum to all my reader yg sudi merajin kan diri tok bace atw melihat entry di belog kuh ini yahh :))
NOW! happy sgt..coz dah baek semula ngn my HUBBY!
dye sgt jahat okayy!
maen2 kan sy jep~
beselah satu2 relationship tuhh ada pasang surut nyaa kannn..
before this tersangat la emosi..
tertekan youu!(saje nk bold n adjust colour fonts)hehehe..

sape tak sayang bf kan?

of course la sy sayang sidia...

sangat berharap kami berhenti dari gado2 manja niy..tak larat sangat...hahaha(manja ker?)


ILOVEYOUMOREEEE :)

p/s; thx kepada yang sudi membaca :p

Tuesday, October 26, 2010

pergilah airmata~



terpulanglah..

tp kalau da mmg tkde jodoh..
aku lepaskan kau...

betollah orang selalu kate,kalau kita sayang seseorang kite kena berkorban tok lihatkan kebahagian dia..
nilah pengorbanan aku tok kau..
aku da lepaskan pon kau..
aku nak tengok kau bahagia walaupun perempuan tuh yang pastinya bukan aku..

aku mintak maap kalau ada menyakitkan aty kau..
sll btkan terasa tecabar kelakian kau ble ada kt sisi aku..
but really love n miss you AWAK!!


p/s: YA ALLAH,sekiranyaa ini dugaan KAU untuk aku..aku rela..aku berharap dapat jalani nya dgn tenang..
sekiranya dia bukan jodoh aku..KAU jauhkan lah hati kami supaya takde yang terluka antara kami..AMIN.

Monday, October 25, 2010

keKecewaaN~

kadang2 aku terpikir,susah nyaa ble berdua..
tapi bila sensorang lg pulak nk berdua..
confius aku di buat nyaa..
masalah takkan selesai..aku penat sangat..
dah letih..
penat badan.. penat otak nak pikir lg da...
aku tak pastilah..
antara KAMI sape yg bawak punca..
mungkin aku..
mungkin dia yg cemburu..
aku taw cemburu tanda sayang..
tp kerana cemburu..hubungan kami selalu bermasalah..
aku penat..letih..tolong la faham...
jangan la bg aku rasa 2 tahun hubungan ni jd 1 perhubungan yg sgt sia2..
buang masa..
sape taknak hubungan yg dibina diakhiri dengan happy ending?
aku sama mcm manusia yang lain ingin kebahagian bersama..
tolonglah faham wahai sidia..

p/s:saya mintak maap kat awak andai buat awak terasa hati dengan saya..tolonglah percaya,saya sayang awak dan sangat sayang hubungan yg kita jaga nih..tapi kalo tkde jalan penyelesaian..sy doakan awk bahagia..AMIN!

Friday, October 22, 2010

Miss Eka vs Mr Biebie :)


assalamualaikum..

lame aku tk update blog kan..
followers pon da bertambah sikit takdela banyak sangat..ade ponn tkde yg komenx2..
tak reti macam mana nak rapatkan silaturahim antara kami niy  :(
terus kepada topik utama berkaitan miss eka vs mr biebie(bukan nama sebenar) telah mengadakan pertandingan sukan bowling diantara kami di jusco :)




first game E fer my name :)

second game:by me
last game:the winner





first game:mr biebie

second game:mr biebie

last game;looser(hahahaha)
thx syg
stay with me.
FOREVER
I
love
You

Thursday, October 7, 2010

MY BESTIE..iloveyouu moreeeeeeee

NOOR AZZA
dYe saya PUNYA!
hekhek.
OMG ILOVEHER
my bestie but sometimes paham2 ler..
sedangkan lidah lg tergigit lg ni kan kami yg manusia biasa!
frens FOREVER !
(29MARCH2008)


NURUL ASNIZAH
siapa an?
manusia paling giler aku penah kenal.
ahaha.
kawan pertama yang aku rapat masa kt kolej dulu la.
kawan yg otak plg tk center..
sorry! :p
ask,eka,cida,azza
MEREKA
dormate saya
loveTHEM!

si CANTIK nana
NADIA
my  bamm!
luv you KAWAN>

    kaka dilla,eka,ieqa
    MEREKA
    kawan susah senang dikelas saya.
    luv u yang!
    sorry ye sll ignore asigment.hahah :)
    muahhh muahh

SULANSAH :)
OVERHELMET
teman tercomel yang PALING PERASANN!
OMG.
habis study jgn lupa aku bahh.


yus,azza,nana,eka,shamim
KENANGAN :)
biarlah tersimpan dalam diary.
hanya DIA yang tahu
frenn forever :)

Monday, September 27, 2010

aaWWWW!+kesedihaNNN

bismillahirahmanirahimmmmmmmmmm!!
keletap keletup jari aku patahkann.
menandakan kepenatan yg AMAT niy.al MAKLUM belajar sambil bekerja sangat2 memenatkann.
tpi redhaa lah kan...
nk crik wet lebih punye pasal..
dah lme benor teman idak menghapdatekan belog temannn niy speaking perok sattt plus kedahh.
hikhik!...
byk benda aku nk cite tp kekeringan idea pulakk.
byk sgt kejadian yg menimpaa tubuhku yg kecil molek niy.(pasan jap)

mungkin terlalu petah berbicara memungkin kan ade yg terasaaaa...
memandang masih di mood RAYA..aku susun sepuluh jari tangan memohon maap idak cukup teman UPP jari kaki yg sepuluh niy(pastikan cukup kang org kte tk cukup sifat pulak)hahahha..

back to normal siyess balik..:|
pejam celik pejam celik.den da sem 5 hahh.
tk lamo lg nk abes semester berharap sgt da mengangkat kaki dari nogori sembilan ni haa terlalu byk kenangan pahit! walauponn ade maniss nyaa bersama kawan2...

walauponn banyak tohmahan yg diterima ku berjaya pokak kan telinga walaupun kdg2 aty terguris..mne tk kan depan wa punya baik,belakang cem *&^%$ kannn(mood berubah menjadi garang tetiba niy)huhu..


ary niy paling sentapp!
kauu,aku menangis tak hengat duniaaa tersedu sedan kau..
sampai ilang nafas aku!..
huhu.
sediy sgt ble mak kte
"mak kesian kat kakak,nk keje..nk belajar..tk penat kew nak..mak taknak kakak jd mcm mak keje kilang jew"
tersentap gle..
tp aku keje tok tak menyusahkan mak..
akk nk berdikari makk..
tak nak susahkan mak lg...
sediy dengar ble mak kehilangan kata2..
mintak maap makk..akk SAYANG mak!!!
ILOVEYOUUMOREEE

Thursday, September 2, 2010

eeeeeeeeeeeyaaaaaaaaai!geram mak nyah!!

mulaaaaaaaaaa!
ngaaaaaa..
cik eka nk bercerita lah niy kannnnn
aku ngah gerammmmmmmm kot.
sakit tol aty aku ngn minah niy..
wa tgok lu kecik besar kecik besar je genggg!
walaopon ko mmg semulajadi besar kan...
ahahahha :))

perangai cem budak bingai jer.
igt dye sorg je ade angin aku takde ker?
**&^^$$#@#@%^& hahh kan dapat aku mencarut sekali!
puas aty aku!..

naseb la bulan bulan mulia niy kann.
sabor cik eka sabar yeee!
:)

niy cik eka nk bercerita sal sorg kawan cik eka pulak kannnnn
sian wat business rame2 tp wat keje sorg2..
nseb la cik eka yang baik budi pekerti ni nk tlg kannnn :)
amalan di bulan pose niy hahh..hihi(diriku sgt baik oke!)





berjaya!

ponnnnnnnnnnnnn ponnnnnnnnnnnnnnnn
opsss lpe nk bg salam pulak nyaaaa kannnnnn..
pejam celik pejam celik...
nak rayoooo da niy!
sukewww aku aw :))
lme tak hupdate belog aku miy kannnn..
nk habak pasai aku da lulus jpj kete moto geng.
suke taw kawan da bule bwk motor da bule drive kete black baby abah and mak aku kann
:)
aku da bwk ke shah alam aww bangga beb..
padahal bru dapat nyawa sehari jew kott.
hhehee.
tp abh kan pecaya aku tew..
kawalan stereng aku baek punye..abah ponn puji
bgg jer mak aku..hahaha.
mak da kalah! :p

Friday, August 20, 2010

dirikuh eka :)


hyeee hyeee kawan-kawankuh yang aku kenali dan sgt aku sayangi..ngaaa :)
lately aty aku ponn byk sgt da tersentap ney :(
ntah ngapa tak taw la kann.
but i hve my bie yg sgt aku sygg aww :)
dy je tmpt aku ngadu2 la ni kan,wlauponn dy sek blame aku jeee dlm byk2 kjdian yg mlibatkan aku dgn kwan2 aku..redha jelahh,

1stly nk bercerita ttg diri aku yg bru jerk pass lesen motor kowt 19/8 jadi hari plg bersejarah,tak jatuh titi beb 10.19 second :)..kete nty tggu 26/8 ni..go chiyokkk eka!! dah la aku kecut sket kt bukit ni,parking oke jee alhamdulillah la kann
dan mggu seterusnyaa kalo aku pass dpt lesen PERCUBAAN tok aku kannn.heheh SUKE!!bangga gle la kan sebab aku kuaa wet snd kot g mek lesen uhh..tak mcm budak lain mak bapak support bagai la kan..tak maju kan kan kan.hehehe,tu ponn hasil wet gaji yg aku dpt mse cuty semester ritu..huahuahua...bie da ckp ade lesen nty jgn lpe bwk dy g jalan2,hehehe..sohh mek depan umah lg.pehh demand glew.hekhek :)
tp tkpeee i'll sygg ilysmf :)