Tuesday, November 1, 2011

counting 2013 ;)

salam semua?sehat kan?okay aku sehat ;)
walaupon sebelum ni tak bape nak sehat..yelah masok wad kan..masok air berbelas botol dalam badan aku walaupon sekadar 5 hari jep kena tahan..TQ nyamuk aedes! second tyme aku kne dengue fever sebab kau ;)
okay terus ke tajuk utama saya sangat gembira + teruja..bie sy tetiba memilih untuk bersama pada tahun 2013..gembira la kan..ptt nya dia nak 2014..sygg sgt lama la..ayg you tua nati..haha
orang sume kte lme lg 2 taun tuh..haiyooo! ikot taun mmg la nmpk lmbt lg..kau tgok kalendar skg dah bulan bape?tahun berapa?aku &dia just ada masa fer 1 year tok kumpul n siap kan everything okay?sebab nak tunang pon just 6month..ohmygoshh! masa tetiba aku ase cem sekejap je akan berlalu...kursus sume aku tak p lg..dammm ah spe nk temankan aku?bie da pegi lak tuh..sygg temankan i pelishhh! segan la g sorang2..huwaaaa
mak sayang swear dh gatal mahu kawen ;)
arini aku 1st paper..sebelom tido bukan sebok nak study tp sebok pk nak kawenn sgt gatal ye nok ;p

p/s:pada mereka yang berkenaan jangan jelous okay?bek kau doakan yang baik2 jep..jahat2 aku kasi shoot sekali boleh? >.<

Thursday, September 29, 2011

ya allah..permudahkan la urusan ku..

salam reader..
saja je aku nak update..tak taw nk luah ke mana lg...
kenapa lah kt dunia ni still ada orang bersifat hasad dengki?
jauhkan lah aku dari perasaan sebegitu..
kenapa kau nak kacau periuk nasik orang lain?sungguh aku jadi org yang teranaiaya...T_T
ya allah..kau permudahkan la urusan ku..kau tutup kan la kelemahan ku..sesungguhnya kepada mu aku berserah...

Monday, September 26, 2011

review tok hari anganku =)


haloo sume..saje update tok menterjemahkan bahawa saya sudah GATAL(sja caps lock)
sume sehat kan?thx pada yang jengah blog aku untuk update yang lepas =)
kali ni aku nak buat pasal barang2 perkahwinan..saje nak wt gempak..kita kena membajet dari awal supaya tak OVER bajet~hee

selalu nya tok barang hantaran ni org bg ikot angka2 ganjil kan..cem laki bagi 5 berbalas 7..laki bg 7 berbalas 9..so kalau korang nk save bajet soh cik abg bg 1 berbalas 3..KEDEKUT!..haha..mestilah nak bg banyak sikit kan..benda sekali seumur hidup kot(insyallah)..

barang2 yang famous amos org bg selalunya tok zaman sekarang ni~




tepak sireh

pelbagai jenis

sekarang guna cupcakes je

comel

tempat letak cincin



letak al quran+telekung


 coklat =)

gubahan baju

dari gambaran gambaran diatas menunjukkan saya dah gatal nak kawen..nyanyi lagu please! oh mama saya mahu kawen =)
haha
korang bole lihat sume pink so secara kuasa bulan saya peminat tegar pink ada paham?so ANDA sila cerah kan kulit supaya ANDA sesuai pakai baju kaler pink..SEKIAN =)

Thursday, September 22, 2011

kebahagian itu bukan milikiku yang hakiki

waahhh
best kan tajuk aku arini?dalam keadaan bersemangat waja mahu pergi ke kelas kan..dah siap pakai cantikx2 molek..demmm ah hujan turun!..OMG mulut sy agak celupar astagfirullah,hujan 1 rahmat lah wahai eka sygg =)
lambat update beselah org pemalas kan?44x cakap malas aku mmg jadi malas >.<
pada tanggal 8september2011,mohd fitri bin azman merangkap future husband saya telah berjaya menamatkan latihan di PULAPOL KL,alhamdulillah~cuti selama seminggu dan beliau telah berangkat ke JB untuk ber posting..suka =)
sebab dalam semenanjung lg,kalau sabah sarawak confirm aku nanges gulingx2 mcm tenggiling =p
tapi sebab tulah aku nk cakap,bukan apalah,dulu sama2 dalam selangor jgk,walaupon dia hujung&aku hujung..pegi kem pon dia KL aku kt NEGERI 9..sekarang nun kt selatan  =(
nak kua dari JOHOR pon terseksa batin bhai~kuatkan semangat!

picca together =)
aku gemok-gemok


snap by f  =p


then kat bawah ni aku bg korg tengok pic masa aku kt sana =)

fitri family..


demm ahh!gemok lg wuuuu


p/s: doakan kebahagian kami,bukan doakan kehancuran kami =)











sedap mengata bf aku eyh?

salam hye semua..
rajin update kan?lme tgglkan blog..orang pemalas cem aku ni nak buat cemne lg weee >.<
okay terus stret ke jalan lurus...aku nak bercerita ttg... orang yang busy body nak mati~
ewahh jaga tepi kain?seluar kau snd bole?sebuk hal aku pehal?bia la aku nk buat pe pon ngn laki aku..hal kau ada aku port?
lg dok heboh..bia laa laki aku polis pon?jeles kau tade?haa..
konon nak kata laki aku kaki betina?untungx2 dy buat belakang aku...yang kau tuh depan aku?tu lah manusia..bangkai gajah depan mata tak nampak..yang sebesar kuman kau nak heboh sgt..cermin la muka kau dulu wei..aptb la!

Sunday, August 21, 2011

bila si jakun dapat boipprennn =p

hallo halo...
update lagi :)
pepagi buta buat aku moody..takpe,aku paham..orang jakun bercinta..1st time dapat couple..tu yang nk ke hulur ke hilir mengangkut =p
demm..beberapa hari bergado ngn bie..ceitt..lg menganggu emosi..
besok sambung lg k bye ;)

Sunday, August 14, 2011

sunway

hello sume..
update lagi..tak salah kan?
hee..
arini saya mahu mengimbau kenangan dimana saya telah keluar bersama rakan rakan saya...
saja nak update kat belog ni supaya dah tua adalah kenangan nak tunjuk kat anak-anak..ouh gitu! =p
gambar menerangkan segalanya tak gituchuu?

me&& my new bestie =)

sunway(saya paling cute)=p



dato F && liyana

dato F wit gulpren =)

kewciq&&me&&bob

paling muda..si gendut bob =p

after selesai sumenya,..&&& hasilnya aku membeli...
taraaaaa=)


okay..cantik tak tak?selendang && barang-barang tuh da cukup mengambarkan betapa aku peminat setia pink+purlpe =)

p/s: rajin jenguk rajin la komen =)
      bie dah ada hanphone blek..sukeww >.<




Thursday, August 11, 2011

si PEREMPUAN dot dot =)











hello readers =)
semalam aku update kan?sekarang update lagi dan lagi..sukew weww~
new topic,hot topic la senang cite kan kan..
about PEREMPUAN..

kenapa PEREMPUAN mostly senang jatuh cinta?sila bagi aku reason yang kukuh =)
yang aku tahu lah kan sebab perempuan senang sangat jatuh cinta..

1- bila 1st time kena ayat jiwang nak mati,lagi-lagi bila ayat yang diberikan berbentuk pujian pujian..awak cantik la,awak cute la,awak comel lah bla bla..
pada hakikat nenek aku lagi lawaa =p

2-bila si lelaki lagi hensem dari ex bf..

3-bila perempuan terasa dia baik nak mati suci cem debu tepung & si lelaki bohjan,dengan alasan saya mahu mengubahnya kepada orang yang baik dhurrr =p

 4- bila dia rasa dy fall in love gilaa ngn mamat uh..padahal just nak lepaskan kesunyian yang bertaut (wahhh)

5-bila si perempuan jenis nak sentiasa ada si lelaki dekat dengan dia,so men redah jelah..tak kiralah lelaki kaki betina ke,penipu besar ke,apa ke..janji ada yang nak layan kerenah konon la manja2 dia..phewww!

p/s:jika anda mempunyai salah satu sikap diatas tolong berhenti bersikap demikian kerana aku fcuk gilaaa!
WTF!GTH please =)












si LELAKI dot dot =p

situasi:si lelaki & si perempuan::
lelaki:eh aku nak mengorat dia la!
perempuan:tak buleh becoz budak tuh ada bf..
lelaki:alaa boleh la bf je kot bukan husband pon..dah kahwin(nikah) pon boleh cerai kan,setakat couple!small matter la beb =p
perempuan:OMG!

p/s:: aku pelik dengan LELAKI zaman sekarang,kenapa yang dah couple jugak nak di ngorat,yang single & available tak pulak kau nak pandang..cemne cite ni?yang single sape pulak nak ngorat?wondering =,=





okay,saya just update kat status fb,then copy paste kat belog..takpe kan copy sendiri punya?agaga..
kita buat kesimpulan:: kenapa agaknya terjadi seperti situasi diatas?adakah mungkin kerana si kaum adam teruja bumi allah ni dimonopoli oleh kaum hawa?-,-


mungkinkah si kaum hawa akan beramai2 menjadi andartu terkemuka?OMG!


mungkinkah si kaum adam yang dah berkahwin pun mahu mereka yang dah berpunya..sebab takkan boleh wujud kes suami orang isteri orang dot dot..hehe


takpe kita biar kan je persoalan yang membelenggu fikiran~


p/s:: kesian dan prihatin kepada mereka yang belom berpunya..nasib i sudah ada bopren~sila doakan yang baik2 ye kawan-kawan,bukan doakan semoga jumpa cinta yang sebaik2nya -peace-














Sunday, July 24, 2011

kecewa T_T

salam sume..
lama tak update kan..
huhu..
ase terkejut..sedih sume ada...tak sabar nak kua dari negeri sembilan..terlalu banyak kenangan yang akan menganggu hidup selama aku dok cni..cukup la dari 29mac2008..sampai sekarang 24julai2011..dan terakhir kalinya mungkin penghujung tahun 2011..cepat lah wahai masa berlalu..berita yang diberitahu sangat merentap..bukan kte bukan kita nak kawan ker?perangai yang pelik kamu sekarang ni...tapi bagusnya ada hikmah..tapi sape pun boleh terasa sedih bila lalui perkara yang sama macam saya..hmm..takpe..yang saya mampu ucapkan tahniah..at least..salam perkenalan dan perpisahan bukan saya yang mulakan..saya akan ingat awak sebagai satu kenangan semasa saya berada di negeri sembilan :)
congrats untuk berita pertunangan yang akan awak lalui..harap ia akan kekal abadi..

Friday, July 15, 2011

hahahah~

hello reader..
banyak gelak lah skg ni voley?suka2..aku sekarang banyak hidup sekeliling dengan orang bodoh..dikurniakan akal tapi mampu berpikir LOL!
mcm sengal je kan?haha
aku mampu tergelak guling secara individu OPS OMG!
kenapa?desparate MAYBE :)
tak penah hidup dikelilingi insan manusia yang berjantina LELAKI?
thats reason yang menyebabkan kau fall in love bagai nak mati?how come ? =p
helo perempuan! kot la kau tak laku tolong jangan jatuhkan martabat kau sebagai seorang perempuan TQ :)







Wednesday, July 6, 2011

Hatiku Milikmu- Nera AF9 (Lyric)




saja nak update pasal lagu ni..sangat menusuk kalbu saya la :(

Tuesday, July 5, 2011

doakan aku

entry kedua tok malam ni..
saja gatal update..sedia maklum..bf aku skg training kat pulapol KL..
yang umum tahu dulu dorang penah diberi cuti sebab penyakit yang menular kat dalam kem..
telah menyebabkan mereka terpaksa ditangguhkan daripada keluar tamat latihan penghujung bulan tujuh kepada bulan sembilan..how come lagi dua bulan aku nak bertahan..cem da tak sanggup lagi rasanya T____T..sangat sedih..kawanx2 tolong saya..berdoa bersamax2 biar dorang keluar seperti jadual asal..AMIN :)







ber HONEYMOON :)

salam :)
lama tak update kan?
actually byk cerita..tapi lately busy sesangat kalah cem perdana menteri je aku an?xoxo :p
okay..nak story la,aku da pindah kt umah sewa baru yang gila best nyaman aman dan tenteram..tak lagi sakit hati sakit mata >.< (loveit)
act dekat 1 month aku pindah..tp baru jelah dapat settle kan kemas mengemas di dalam bilik..of coz la my mom tolong clear kan barang2 pluss decorate bilik aku :)
thx emak iloveyou :)
aku pon da tunaikan permintaan adek aku si leya nak tgok filem SEKALI LAGI,gila romantik +sedey nak MATI..tapi awat arman tak sehat dari penyakit agak frust dgn ending..cett aku ada hati nak jadi mem director how come?T_____T
blik dari menonton of coz g makanx2 al maklum mereka sudah KEBULUR maaf ibunda ayat anakanda kekasaran rasanya hehe :)
act aku yang lapar gilaa wey..
ok bui! besok nak hang out lagi before my mom pulang..tido semalaman je sebab my abah nak guna kete..abah DENGKI :p









Thursday, June 9, 2011

excited nak jumpa cik abang :)

salam sume :)
entry kali ni ada unsur gatalx2 sikit..ehh banyak kot ;p
19 hb june 2011..minggu ke 3 dalam bulan june..my bie a.k.a bf den...boleh terima pelawat..so dengan excited nyaa da apply cuti supaya tak rushingx2 la..cem aritu bekejar nak balik sebab nak masuk keje an..hoho~
so dah buat budjet bulan june nak beli mcm-mcm ni..ptt la duet aku tak penah nak cukup an T_T..bila lah nak kayoo ni  >.<
sekarang sibuk sangat dengan keje..blek pon da lewat malam..haiyo..blek keje terus tido..bangun pun bila dekatx2 waktu nak pegi keje je..(teruk kan)

p/s; tak sabar nak jumpa en polisa :)





Monday, May 30, 2011

hari baru untuk isnin :)

hehehhee..lama beta tak update belog kan?
rindu sangat tapi busy lek keje pon da lewat kan..peak gila start bulan 5 kan..cite movie top sume nak beranak..hehehe
skg busy ngn final...sebuk jgk kemas mengemas..


p/s: bakal berada ditempat baru suasana baru..sume baru..harap takde masalah pada masa akan datang :)

Monday, May 23, 2011

23052011

cak pong cak pong..
oke takde pengantin lalu sekadar siaran yang tak berbayar je ;)
lama tak hupdate,mcm takde story mory best tok aku kongsi kan bersama sume blogger laa..hmmpp nampak sangat aku bukan blogger yang tegar hoho..
tapi takpe,disebabkan hari ni hari jadi aku so aku mengupdate kan belog aku yang bersawang sangat ni ;)
tapi 1stly nk wish happy birthday kat diri sendiri la,masok bakul angkat sendiri..haha..tapi takpe kan?
sedey jgk la tak dpt celebrate wit my bie together..frust sgt :(
thx pada sume staff tgv yang ada wish besdey,kawan2 kt fb,kawan2 yang wish thru phone..thx so much..
dah tuh bole pulak bie uh cem wat2 lupa kan birthday aku..sentap!
huhu..
pastu dia dah wish cem bese lh mestilah aku menangis..kte aku ni seorang yang cengeng kan...erghh!
semoga pada usia saya sudah menjangkau 21 tahun akan menjadi diri saya seorang yang lebih baik..mengharapkan hubungan saya bersama sidia akan kekal buat selamanya AMIN! :)

p/s: 1st time menyambut kelahiran tanpa boyfie disisi T_T

Thursday, May 12, 2011

si tukang DRIVER mintak RESTU :)

salam..
beta update belog yang dah sunyi sepi jek ni boleh kan?kalau ada stalker yang tak suka sila klik pangkah kat belah kanan dekstop korang >.<
sikit tak kesah ada paham?
okay dengan rasminya aku kan mmg da kat umah sebab homesick kan :)
today aku jd driver antar mak pegi keje pukul 530 "pagi " kt PJ kejam tak?padahal aku tido pukul 400pagi mata cem panda like sangat kan..then aku men2 ngn anak cousin den yang sangat noty nadia yang cumil..petang jadi driver leya amek dye dari sekolah agama then soh dye siap2 tok mek mak dari tempat keje pulak yang kit PJ uh..jem gila tak hengat naseb den POWER rangers!
pastu pegi  carik kain ela dekat carefour kt SUBANG JAYA yang aku ni plak dah lama tak ke sana and tak drive kete macam kekok2 jerk..boleh plak salah jalan bagai,pastu ada husband n wife nek motor tp bonceng anak kt bakul depan ngn kt tengah2...so total motor yang ptt nek 2 orang jadi nek 4 org..bawak motor mcm bangang naseb aku tk terlanggar..cehh mke dah la mcm indon,boleh pulak kte aku yang tak reti drive padahal dy nek motor sampai 4  orang dah terhoyong hayang motor dye bawak uh..
lepas pegi kat NAGOYA carefour aku drive menuju ke jackel SHAH ALAM pulak yang dekat ngn I-CITY uh..pegi tgok kt sne punya banyak kain tp aku berkenan sepasang jer errrr memilih rupanya aku ni T_T
lepas je shopping konon2 tok aku padahal tok mak aku grr!
drive teros ke KOTA DAMANSARA,leya kte nak makan mcd pulak..padahal dah offer kte gi kfc ke pizza ker..tp dy nak jgk mc chicken so kena la rush ke sana mmg aku penat kot jadi driver mereka2 ni..
dah pagi tapi aku tak terasa mau tido padahal dah ngntok gila ni..tapi pape pon gud nite uollls! muahhx2 <333


p/s: bie,syg dah tunjuk gambar awak,mak kte tak hensem..takpe,awak ttp hensem kat mata saya :)







Wednesday, May 11, 2011

home sweet home :)

saya berada dirumah..
suka sangat taw..
cepat cepat blek umh..adek2 soh saya drive becoz emak drive tah pape kata dorg..
arap maaf saya pemandu kereta yang berhemah..(emak sila terima kenyataan) teheee..
besok mau shoppingx2..bestt!
khamis mau pegi tengok cerita KONGSI :)
jarang spendtime wit my family,tp yang tak best abah pon tade gi terengganu adek num 3 plak kat asrama..
tapi aku tetap excited gilaa kot )

p/s: tak sabar nak tunjuk kt mak gambar bakal menantu beliau :)

Thursday, May 5, 2011

jatuh hati dekat AJEK HASSAN ;)

salam sume..
saje update lagi buat sekian kalinya
dimana saya sudah jatuh hati bila dgr sore beliau..(bukan kepada beliau ye)
brother ni da married katenya..saya dengar beliau nyanyi pon setelah terbaca entry terbaru dari irinenadia
thx irene post ttg abang ni..dia nyanyi lagu superb la..best sgt..bole cair kot dgr..mendayu,sgt sentimental ble dengar..sodih-sodih :(






p/s: boleh tak nak dgr dy nyanyi ulang ulang kali jerk ;p







Wednesday, May 4, 2011

tolong promote :)

salam 1 malaysia kepada semua pengunjung belog aku.
arini nak post berkaitan shopping..okeh korang sume boleh beli secara on9..
dimana korang boleh shopping kat page



kat sini mcm2 der jual taw..bajux2..seluar..aksesori perempuan...&& lain lagi..hee..
aku dah beli seluar kat dorang ni..murah je sume nya..kira harga berpatutan tok student cem aku ni lahh ;)

p/s: sila like jika anda suka,saya suka bila anda suka :)





Sunday, May 1, 2011

bulan 5 ♥

bulan 5..
birthday bie mok 17 mei 1988
birthday aku 23 mei 1990

selang bape ari je kan?
tapi tempoh dua tahun
and dy taurus,aku plak gemini tu nakal sikit ;)
tak dapat celebrate samelahh yelah dy kan dalam kem lg..
*frust*
countdown~

business kad buat my sayang cemburu ;)

salam kepada sume pengunjung belog saya yee..
selamat datang kepada yang baru menjejak kan kaki..
arini dah  1 mei..pertengahan tahun 2011..cem tak caya..cepat je mse berlalu kan T_T
hee..
kembali ke tajuk utama..pasal business card..
beselah aku sebagai staff TGV s2 merangkap  CUSTOMER RELATIONS OFFICER(CRO)
of coz la berdepan ngn ramai customer..tak kira bangsa,agama,keturunan,warna kulit kan..
so ngorat mengorat uh perkara bese je...>.<
aku start keje situ ada jgk la byk dpt business card soh contact dorg..haram jadah plak..
sy buang jer selalu nya...hhehehe..
tapi bie mok tyme aku cter boleh pulak dy jelous..so aku pon terangkan lah hal sebenar..
nasib dy trust aku lg..
sy tk curang ye mok..
orang kaco pon wat mke ketat je ..hahaha..


p/s: sayang mok kt aku rupanya ;)
business card i simpan wat kenangan jer tunjuk kat anak n cucu cicit nak bgtaw betapa hot nya i mse muda awww..hahahahh :p






Thursday, April 28, 2011

i need ur shoulder rite now T_T

hmm..
sound check 1 2 3 testx2..
hee
salam to all my reader :)
imissyou kat korang pepelis like banyak2 kelik nuffang banyak2..
okay mood skg down gilaa..tak taw kenapa banyak masalah..malas nak story..kang heboh kte mintak simpati kat korang..tak lme lg nak final so please doakan aku kawanx2 :)
yang penting aku betolx2 need someone yang bole sharing my probs grr sumpah tension..
need my hubby but blek2 mtk aku sabar..tak taw ke aku da jadi separuh gilaa ni..korang jgn jahat sgt nk report kang ada aku kne send g tanjung..hoho..

good nite~
tah mende aku merapu pagix2 buta ni..
see yahh

p/s: my darling missyou so much..muahh >.<





Tuesday, April 26, 2011

pakej driving sampai lulus :)

hallo to all my frens..
rajin kan sy update belog sy?2 entry tok hari ini..
sy nak buat promosi tok my kazen saje tolongx2 dy..
sila bagi aku upah.. >.<
hahaha...

dimana,anda boleh amek lesen motor ker,kete ker,lori ke,ape2 jelah korang boleh tny dy snd je..mereka yang berada di lembah klang sangat dialu2kan :)



2 PAKEJ yg ditawarkan..1 HARGA SAMPAI LULUS..2 HARGA MURAH..bt  


 PENDAFTARAN & TEMUJANJI ANDA disini atau anda boleh menghubungi terus di 


TALIAN 012-2534985 @ 016-3091348 utk maklumat lanjut...TERIMA KASIH...


anda boleh klik khairul sky tok lihat facebook beliau~




sila comment jika berminat xoxo~









Monday, April 25, 2011

gejala-gejala pelajar apabila tiba peperiksaan

Gejala-gejala pelajar apabila peperiksaan tiba.

1.  Membaca tanpa menghiraukan keadaan sekeliling. Yang kepoh jadi pendiam. Orang masuk keluar bilik pun dah tak perasan. Kalau orang tanya, jawab pun dengan muka pandang buku.

2.  Membaca dengan kadar yang cepat. Faham atau tidak itu perkara kedua. Yang penting ada point untuk ‘goreng’ soalan subjektif. Soalan objektif lagi senang, bulat-bulat  je. Hahadoii..

3.  Nak turun kafe tu fikir 2,3 kali. Tak pun sekali sehari je. Dah tu tak ada masa nak makan dekat kafe dah. Main bungkus je. Sambil makan dalam bilik boleh baca apa yang patut. Kalau ada kawan yang tolong bungkuskan makanan, sangatlah indah hidup.

4.  Orang yang jenis audiotori pulak masa ni lah bukak mp3 volume paling sakit telinga.Tapi masa ni memang tak sakit telinga sebab sakit otak lebih dari sakit telinga.

5.  Kalau main mesej tu balas sikit-sikit je. Pendek-pendek. Tak ada masa fikir nak taip panjang-panjang. Kawan punyalah taip tulis dua muka surat, kita balas ‘k’ je. huhuhu.. Nah! Ambil ubat. Kacau orang lagi!

6.  Mula bukak buku yang tebal-tebal. Buku yang patutnya perlu baca untuk satu semester, boleh habiskan dalam satu malam je. Fuh, dasyattt…

7.  Asyik-asyik tengok jam. Sampai tak cukup jam handphone, jam tangan. Siap tanya lagi kawan sebelah. Yela, masa itu emas kan?

8.  Stok Nescafe, kopi Tongkat Ali, kopi Mak Dara, cucu dara semua lengkap untuk jaga malam. Tiap-tiap malam minum sampai dah tak ada kesan. :)

9.  Meja belajar bersepah. Mana dengan highlighter, pen biru, hitam, merah. Kertas-kertas nota lagi. Buku semua terbukak. Kalau ada buku tambahan dari perpustakaan semua nak bukak serentak. Ada tu 4,5 buku serentak bukak.

10. Dekat ‘wall’ facebook penuh dengan status maaf dan ‘doakan exam nanti’. Padahal sebelum ni ‘post’ status bukan-bukan.. huk3.

11. Waktu tidur dan bangun tidur telah bertukar shift. Kadang kala sehingga dah tak boleh beza matahari dengan bulan bintang.

12. Jerawat mula tumbuh berkeliaran di muka seperti ‘cendawan tumbuh selepas hujan’ akibat daripada tekanan peperiksaan. Pakej beserta kelemumur dengan uban sekali. Lengkap!

13. Dah tak ada masa nak sembang-sembang kosong. Semua sembang akademik yang dapat menguji keintelektualan minda. Dah tak ada gosip-gosip. Hehehe..

14. Masa nak tidur tu tak lepas pegang buku dan nota. Konon-konon dengan cara tu, maklumat dalam buku dapat serap masuk terus ke otak masa tidur macam copy filem daripada internal disk. Bijak bukan? (macam pernah buat je? huhuhu..)

15. Alhamdullillah, mula rajin dekatkan diri dengan tikar sembahyang. Dah tak lengah-lengahkan solat, buat solat Hajat, Qiamullail, baca al-Quran dan berdoa mohon permudahkan urusan.

16. Masa ni mula terfikir kenapa tak belajar awal-awal dulu. Haihh.. Pastu pulak buat azam untuk semester depan. Tak nak buat dah macam semester sekarang. Tup tup, semester depan sama je, malah lebih teruk. HAHAHA..

p/s : Konklusinya, jangan usik budak nak exam. Hormon mereka tengah berkeliaran masa ni. Cepat je naik kaki. Hmm.. anda nombor berapa? Keh keh keh.


p/s: saya copy paste orang Ubat Safuan...MAAF :)





Wednesday, April 20, 2011

Selamat Hari Jadi Abah

sorry..
dah tahun 3 akak tak dapat celebrate birthday sume dikalangan ahli keluaga kita T_T
next year kte sambut okay :)
by the way..selamat hari jadi abah yang ke 47,semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki~

abah&emak saya
anak abah(abah mke garang)




raya 2007(gemok kan T_T)
raya 2008(kurus nyah meletoppss)



p/s: pasni tambah lagi sorang lelaki kalau bergambar dengan family mcm ni..sila teka :)




Tuesday, April 19, 2011

SAHABAT ♥ ♥ ♥

assalamualaikum kt sume reader or pengunjung belog aku ni..
arini den nak hupdate lah kan pasal classmate den yang dah stop pengajian kt kolej sebab maslah maslah yang tak dpat dielakkan..siyesly mmg kesian..kitaorg pg 4 biji kete..rmi kot :)
flight y pukol 330 tadi antar kat lcct..dy turun kt tawau..tak best la..ptt sme2 abes..tetiba dy stop...orang yang selalu menceriakan kami 1 kelas..bila takde of coz la terasa kan..dgn telatah dy yang bajet comel sgt..hensem sgt..yang paling penting OVERHELMET.. ayat mse kt kelas miss ekyn...ptt ada gambar terlatest..tp sbb sume kamera n phone kepunyaan org len so tk dpt nk upload dlm mse terdekat ni..aku bg gmbr dulu dulu jak ya..nanti da dpt copy sume pixca then promise aku kongsi kan sume nya :)


















p/s:pada mereka jangan salah paham and cuba tok diskriminasi kan belog aku tok tujuan tertentu tok kepentingan sendiri...jealous takde belog mcm aku kot :p






Friday, April 15, 2011

Aishiteru ♥



Menunggu sesuatu yang sangat menyebalkan bagiku

saat ku harus bersabar dan trus bersabar
menantikan kehadiran dirimu
entah sampai kapan aku harus menunggu
sesuatu yang sangat sulit tuk kujalani
hidup dalam kesendirian sepi tanpamu
kadang kuberpikir cari penggantimu
saat kau jauh disana
ooo…


chorus:

walau raga kita terpisah jauh

namun hati kita selalu dekat

bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru




Gelisah sesaat saja tiada kabarmu kucuriga

entah penantianku takkan sia-sia
dan berikan satu jawaban pasti
entah sampai kapan aku harus bertahan
saat kau jauh disana rasa cemburu
merasuk kedalam pikiranku melayang
tak tentu arah tentang dirimu
apakah sama yang kau rasakan

walau raga kita terpisah jauh
namun hati kita selalu dekat
bila kau rindu pejamkan matamu
dan rasakan a a a aku
kekuatan cinta kita takkan pernah rapuh
terhapus ruang dan waktu
percayakan kesetiaan ini
akan tulus a a ai aishiteru



hapus sendiri pikiran melayang terbang

perasaan resah gelisah

jalani kenyataan hidup tanpa gairah
o…uo..
banyak segala misi dan ambisimu
akhiri semuanya cukup sampai disini
dan buktikan pengorbanan cintamu untukku
kumohon kau kembali :)







saya bahagia ada awak ♥

hupdate lagi~
suka suka~sebab ati saya dalam kegirangan sangat...saya menjadi milik seseorang kan..
lantak la nak kata pon..yang penting saya bahagia ~
dekat 2 minggu bf saya cuti..kitaorang tak dapat spendtime hari2..sebab saya ada komitmen sebagai seorang student dan juga seorang staff tgv seremban 2...wah cem besar gila je kan..tp siyesly agak penat la idup cemni..aku tak sabar sangat nak abes kan study..
bf aku pon nak kem blek sabtu ni..eee benci! tak payah la blek..please T_T..(pastu tak jadi kawen padan muka aku)hehehe..pegilahh tak kesah ponn cepatx2 taw..dah aku halau pulak..*emosi*
dy abes training pon lambat lg..plg lewat maybe after raya huh..tumbuh janggut aku ni..
tak pe bia aku goda goda komanden dy bg abes latihan cepat boleh tak mcm uh? :)

1st date :)
jumpa setelah 2 month terpisah..

setelah beberapa hari ngedate
lepas karoake kt kajang :)


ct park :)
saya bahagia bila lihat dia depan mata~